IVAN & RUDOLF

co-productie met theatre Maât, theater Kontra-Punkt

vzw labarca in een theater project rond WO 1914-1918
samen met Theater Kontrapunkt (Düsseldorf), en
Théâtre Mâat (Schaarbeek).


Een waar gebeurd verhaal:
twee Australiërs, Ben en Adam, zijn al 40 jaar goede vrienden vóór ze er achter komen dat ze beiden een grootoom hebben die tijdens de eerste wereldoorlog in Frankrijk is gesneuveld. Ze nemen zich voor om naar Europa te reizen en een fietstocht te maken langs de voornaamste monumenten die getuigen over de verschrikkingen van de oorlog.
Zij laten zich grotendeels leiden door het dagboek dat Ben van zijn voorvader Ivan Walker heeft teruggevonden. Adam probeert onderweg te achterhalen waar zijn grootoom Rudolf Gillitzer heeft rondgehangen maar wordt geconfronteerd met een verrassend familieverleden.

De voorstelling is als het ware een muzikale Odysee, een totaalspektakel met live muziek, filmprojecties, dans en dialoog, die doen vergeten dat er verschillende talen worden gesproken, verschillende nationaliteiten worden opgevoerd.

Concept en regie: Christine Smeyers en Frank Schultz, originele muziek: Hadi El-Gammal, uitgevoerd door een internationaal gezelschap van dertien acteurs, zangers, dansers, musici en een professioneel koor.

Na de première in Duitsland, nu in België.
op
zaterdag 27 december 2014 om 19.30 u
zondag 28 december 2014 om19.30 u
in
Théâtre La Montagne Magic
57 rue du marais
1000 Brussel

reservatie: 02 210 15 90

van / met:

Akteurs, zangers, musici
Patrick Andersson, Nathanaël Bez, Annette Bieker, Vincent Delbushaye, François Dreno, Jean-François Durdu, François Vaneeckhaute, Hadi El Gammal, Jennifer El Gammal, Adrien Letartre, Vincent Noiret, Alexandre Pelichet, Christine Smeysters.

Koor
Ratinger Kammerchor (Düsseldorf)

Mise-en-scène
Frank Schulz

Tekst
Christine Smeysters

Muziek
Hadi El Gammal

Dekors, kostuums
Jan Kocman et Nathalie Maufroy

Toneelmeester
Martin Delval

Affiche
Franz Dostal

Clip
Benjamin Walker

foto's:

théâtre  maat theater kontrapunkt