kamasutra

verteltheater met muziek

Kamasutra

De Kamasutra is waarschijnlijk het oudste traktaat over sex. Het boek is opgevat als een verzameling adviezen voor bijzondere erotische omgang tussen twee partners van verschillend geslacht. In een zevental hoofdstukken worden onderwerpen behandeld die toelichten hoe je als man met een vrouw omgaat voor, tijdens en na het liefdesspel. Hoe je als vrouw de symfonieën van lust dirigeert tot een unieke samenklank van passies. Het klinkt allemaal heel libertijns, maar in feite heeft het alles te maken met het aanscherpen van zintuiglijk genot, het subtiel prikkelen van alle sensuele lichaamstalen tot beide partners alle fysieke actie overstijgen en heerlijk samenvloeien tot een spiritueel unisono.

De Kamasutra wordt toegeschreven aan Vatsyayana (4de eeuw, India). Wij vinden er geen verhalen, maar eerder een soort beschrijving van handelingen, gedragingen en houdingen. Wereldberoemd zijn de acrobatische standjes.

Met de Kamasutra als handleiding en inspiratiebron brengen twee vertellers vijf verhalen over wat de Indiase vrouwen nauw aan het hart ligt. Heel wat vrouwen brengen dagelijks een klein offertje in hun huistempel aan de Panchakanya. Dit zijn vijf zeer opmerkelijke vrouwen in de hindoeïstische godenwereld:

Ahalya: die in alle onschuld tot overspel werd misleid door de regengod Indra.
Tara: die met de melk van haar borsten de hele wereld kon redden.
Kunti: die omwille van haar schoonheid, het voorrecht verwierf om onbevlekt moeder te worden van godenkinderen.
Drapaudi: die werd uitgehuwelijkt aan vijf broers en door één van hen smadelijk werd vergokt bij een teerlingenspel.
Mandodari: die als echtgenote van de lelijke en gevaarlijke, tienkoppige demon van Sri Lanka moest waken over zijn grootste geheim.


Voorstelling: donderdag 18 april 2013, om 20 u.
Cultureel Centrum Oudergem
Vorstlaan 183, 1160 Oudergem (metro Hermann-Debroux)
Kaartjes aan 10 euro (cultuurwaardebon wordt aanvaard)

Info & resrvatie: 0472 890024 (François)


van / met:

Anne Renouprez, verteller en zang.
Bruno Ispiola, cello.
François VanEeckhaute, verteller.

foto's:

labArca den dam centre culturel oudergem