plateau 2 parcifal/perceval

plateau 2 parcifal/perceval

De avonturen van Parcifal horen thuis tussen de talrijke verhalen rond Koning Arthur, de ridders van de Ronde Tafel en de speurtocht naar de Gouden Graal. Al eeuwen lang spreken deze legendes tot de verbeelding. Maar wie was Parcifal eigenlijk?

Parcifal wordt onweerstaanbaar aangetrokken tot het ridderschap. Hij verlaat zijn moeder en het beschutte leven in het woud van Gaste Foret en trekt naar Camelot. Onderweg verslaat hij de meest gevreesde krijgsheren, overwint vermaledijde wapenknechten, verschijnt om de onderdrukten te bevrijden en verdwijnt na elke stoutmoedige overwinnning. Overal waar hij langskomt blijven sporen van zijn ongebreidelde strijdkunst achter. Hij verdient "ei zo na" de alom gegeerde Graal, maar ...

Onze voorstelling is opgezet naar het oorspronkelijke verhaal van Chrétien de Troyes (1160-1190). Een tiental kunstenaars onderzoeken in een imaginaire werkplaats wat met de legende kan worden uitgevoerd. Het wordt experimenteren met tekst en muziek, met woord en beeld, met actie en projectie. Aan de hand van getuigenissen en muzikale overleveringen komt Parcifal een originele ten tonele.

TRY OUT
Onze voorstelling in Oudergem is pas het begin van een ontwikkelingsproces, een samenbrengen en uitproberen van de teksten en de muziek. Later komt ook nog een striptekenaar het gezelschap vervolledigen. De voorstelling is tweetalig.

P.A.F. 10 €/5 €. (cultuurbon wordt aanvaard).
Info en reservatie: Den Dam 026638950, of François 0472 89 00 24.

Een samenwerking tussen labArca en La Cetra d'Orfeo. Een PLATEAU-project, co-productie Gemeenschapscentrum Den Dam, Centre Culturel d'Auderghem en labArca.

van / met:

MET: Bruno Georis & François VanEeckhaute: acteurs.
Michel Keustermans (fluit), Arianne de Bièvre (percussie), Birgit Goris (gamba), Hannelore de Vaere (harp), Liam Fenelly (viool), Philippe Malfeyt (theorbe),
Philippe Sunnen (techniek).

foto's:

la cetra d orfeo