Fr / Nl / ENG
ENSEMBLE

Michel Keustermans

Architect-ingenieur (thesis , "Music and Architecture ') en eerste prijzen blokfluit, kamermuziek en muziekgeschiedenis. Artistiek leider van het ensemble La Cetra d’Orfeo (Braine–le-Château).

Michel Keustermans ontwerpt elk concertprogramma als een totaalcreatie, een compositie op zich. Vanuit steeds veranderende standpunten worden nieuwe concepten telkens weer naar inhoud en vorm herwerkt. Door zich te omringen met uitgelezen musici, dansers en podiumkunstenaars, die bereid zijn om de platgetreden paden te verlaten, komt hij tot verbluffende en verrassende resultaten. Zo slaagt hij er steeds weer in een breed publiek te boeien.

Michel doceert blokfluit en kamermuziek aan de Academie van Waterloo. Hij wordt vaak gevraagd om jonge studenten en/of professionele orkesten te dirigeren in bescheiden opera of symfonische projecten.

Als componist biedt hij regelmatig nieuwe werken aan voor koor, solisten en orkest. Hierbij speelt zijn ruime kennis van traditionele muziek en jazz een belangrijke rol.
Bovendien is hij een meester in het arrangeren van oude dansmuziek. Tijdens zijn laatste tournee in Istanbul kreeg hij de mogelijkheid om met La Cetra d'Orfeo op te treden voor de Belgische Koninklijke familie. Bij die gelegenheid mocht hij aan Prinses Mathilde een persoonlijke compositie aanbieden. Zijn muziek wordt voornamelijk gepubliceerd bij Delatour France-edities.LabArca ensemble VZW
Hellingstraat 14B, 1160 Brussel
info@labarca.be