Fr / Nl / ENG
ENSEMBLE

Frank Schulz

Frank Schulz is, sedert de oprichting in 1983, artistiek leider en beheerder van Theater Kontra-Punkt. Ondertussen wordt sinds 1986 door de Stad Düsseldorf en de deelstaat Noordrijn-Westfalen ondersteuning verleend.

Theater Kontra-Punkt produceert voorstellingen voor kinderen en volwassenen en organiseert familie concerten in samenwerking met verschillende orkesten zoals het WDR radio Symfonie Orkest, het Düsseldorf Symphony Orchestra, het Zürich kamerorkest, de Berliner Barock Compagney etc.

Voor Frank Schulz werkt de muziek in de voorstelling als een essentiëel theatraal middel. De producties worden bijna altijd in samenwerking met componisten ontwikkeld. Hij creëert een soort muziek-talk-theater, dat noch als een traditionele opera, noch als gesproken theater kan worden gekenmerkt.

Het klinkt zowel als gezongen taal, als gesproken muziek. Bij benadering volgt Frank Schulz een oude traditie die in vorige eeuw door de toenemende specialisatie van de muziek en drama in vergetelheid was gekomen.

Behalve als regisseur is Frank Schulz ook actief als acteur. Hij speelde in meer dan 20 producties in Duitsland en op verschillende festivals in het buitenland (Frühling Festival/Budapest, Gauklerfestival/Bratislava, Cultura Nova/Heerlen, etc.). Met producties van theater Kontra-Punkt stond hij op podia in Oslo, Washington, Chicago, Riga, Wenen, Klagenfurt, Innsbruck, Maastricht, Salzburg ...
LabArca ensemble VZW
Hellingstraat 14B, 1160 Brussel
info@labarca.be