Fr / Nl / ENG
ARCHIEF / PROJECTEN

 

Beste bewoner van mijn ‘contacten-boek’, best medereiziger in India, lieve vriend van vroeger, nieuwe kameraad van nu, beste iedereen die dit mailtje leest, lectori salutem.

EERST EN VOORAL HOOP IK DAT ALLES VOOR IEDEREEN PROBLEEMLOOS VERLOOPT IN DEZE BIZARRE TIJDEN VAN CORONA, DAT FAMILIE EN VRIENDEN GEZOND ZIJN,
VAN HARTE.


Het is u waarschijnlijk niet onbekend dat ik sedert enkele jaren in India projecten heb opgezet die het welzijn van enkele kansarme gezinnen steunen.

Sommige van mijn vrienden moeten leven uit de hand van de toeristen. Ze verkopen kaartjes, kleine spulletjes of prulletjes. Nu, in deze bizarre tijden, hebben zij het nog moeilijker dan voorheen. Want er zijn op dit moment geen toeristen. Bovendien moet iedereen binnen blijven.

Gelukkig heb ik voor Sachin (vriend met de postkaartjes aan het Paleis des Winden/Jaipur) al een tijdje een vlotte en goedkope oplossing. Zijn gezin heeft een ADHAAR-kaart, een soort nationaal-nummer, aan de hand van het welke ik via een internetbank (TransferWise) overschrijvingen kan maken. Niet zo gek veel: 30 x 100 Indian rupee per maand (30 x 1,5 €).

Ik had met hen afgesproken dat ze voor twee jaar op mij konden rekenen. Echter, dat was zonder Covid-19 gerekend. Nu zijn er door de overheid in India wel enkele noodprogramma’s opgestart, zoals bvb goedkope (dus toch te betalen) water- en voedselbedeling, maar toch blijven de meeste sukkelaars aangewezen op reserves (die ze niet hebben).

Zelf ben ik stilaan aan de grenzen van mijn mogelijkheden gekomen. Maar ik herinner me dat enkele Indialiefhebbers desgevallend wilden bijspringen … en, alle beetjes helpen.
Daarom heb ik er met onze vzw labarca een uitzonderlijk project van gemaakt.

Een bijdrage kan:
rek. n°
vermelding
vzw labarca, Hellingstraat 14B 1160 Oudergem
BE25 3900 9612 9782
beetje bij beetje

Veel dank bij voorbaat en met vriendelijke groet.
François VanEeckhaute, afgevaardigd bestuurder

 
LabArca ensemble VZW
Hellingstraat 14B, 1160 Brussel
info@labarca.be